Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi "Mısra Ezberleme Video-Film yarışması"

Dilimizin Zenginlikleri Projesi "Mısra Ezberleme Video-Film yarışması" Şartnamesi

KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA “MISRA EZBERLEME VİDEO-FİLM YARIŞMASI”

ŞARTNAMESİ

1.   Konu

2.   Amaç

Türk Millî Eğitimin temel amaçları doğrultusunda; çocuklarımızın Mısra Ezberleme, anlamaları ve anlatma becerilerinin, duygu, düşünce ve gözlem yeteneklerinin, Türkçeyi yazım kurallarına uygun olarak kullanmalarının geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

3.   Yarışma İçeriği

Yarışmaya ilimiz geneli resmi ve özel tüm ortaokul öğrencileri katılacaktır. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) video-film ile katılabilecektir.

4.   Katılım Şartları

Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel ortaokul tüm eğitim kurumları öğrencileri katılabilecektir.

1. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) video-film ile katılabilir.

2.Video-filmler özgün bir şekilde hazırlanacak ve USB flash bellekle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecektir.

3. Ezberlenecek mısralar için Dilimizin Zenginlikleri kılavuzu(bk. Ek 7) kaynakçada yer alan memleket şiirleri ve çocuk şiirleri antolojisi kullanılabilir.

Ek:7 Eser listesi

• Memleket Şiirleri Antolojisi

• Mesneviden Seçme Hikâyeler

3.Video-film girişinde, mısraların başlığı ve kullanılan kaynakça belirtilecektir.

4.Kısa video-filmler, gösterime uygun .avi, mpeg2 veya .mpeg4, h264mov formatında, 1920x1080 (HD) çözünürlükte olmalıdır.

5. Videolar en az 60 saniye ve en fazla 720 saniye uzunluğunda olmalı; bu süreyi aşan video-filmler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

6. Video-filmlerde kendine özgün resim, çizim, şekil bulunabilir.

7. Her ilçe kendi okulları arasında yarışmayı düzenleyecek, okul komisyonları okul birincilerini seçerek ilçe yarışmasına gönderecektir. İlçe komisyonu ilçe birincilerini seçerek ilçe birincilerini il yarışmasına gönderecektir. İl yarışmasında dereceye giren eserler ödüllendirilecektir.

8. Video-filmlerin son sayfasına; öğrencinin adı-soyadı, okulu ve ilçesi yazılacaktır.

9. Birinci seçilen hikayeler, en geç 20 Mart 2024 mesai bitimine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Bölümüne teslim edilecektir.

10. Etkinliğin   planlanması, tanıtılması   ve   uygulanması   eğitim   ve öğretim aksatılmadan yapılacaktır.

11. Katılımcılar gönüllülük esasına göre faaliyete katılacaktır.

12. Velisinin yazılı olarak açık rıza onayı alınacaktır. Açık rıza onayı veya beyanlarında videoların Müdürlüğümüz yazılı ve görsel basınla paylaşabileceğinin belirtilmesi gerekmektedir. Öğrenci velisi video-fim ile ilgili telif hakkı talep edilmeyeceğini belirmesi gerekmektedir.

5.   Son Müracaat Tarihi

Okullar; eserleri öğrencilerden teslim aldıktan sonra ekteki etiketleri her eser için doldurup kapalı zarfla eserlerin arkasına iliştirilecektir. İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri eserleri en geç 20 Mart 2024 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İl Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderecektir.

6.   Değerlendirme

Yarışmaya katılan eserler, ilçelerde İlçe Yürütme Komisyonu tarafından değerlendirilecektir. İl Yürütme Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda il birincisi eser belirlenecektir.

7.   Sonuçlar

Sonuçlar, seçici kurullar tarafından değerlendirilip uygun görülen yer ve zamanda açıklanacak ve sonuçların ilanı ise tören öncesinde gerçekleştirilecektir.

8.   Ödüller

Yarışmada derece alan öğrencilere verilecek ödüller aşağıdaki gibidir:

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ "“MASAL OKUMALARI VİDEO-FİLM YARIŞMASI”

1. Katılım Belgesi ve Uygun Görülen Ödül

2. Katılım Belgesi ve Uygun Görülen Ödül

3. Katılım Belgesi ve Uygun Görülen Ödül

Ödüller İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır.

9.     Seçici Kurul

Madde 14.Kurullar aşağıdaki şekilde oluşturulacaktır.

SEÇİCİ KURUL

İlkokul Seçici Kurul: Millî Eğitim Müdürlüğü / 2 Türkçe Öğretmeni,1 Sosyal Bilgiler Öğretmeni ,1 Görsel Sanatlar Öğretmeni ve 1 Radyo ve Televizyonculuk Öğretmeni

10. Değerlendirme Kriterleri

Video-Film  Değerlendirme Kriterleri

Puan

Senaryoda Özgünlük

Filmde Yaratıcılık

Filmin Yarışma Temasını İfade Edebilme Gücü

Filmde Duygu ve Etkileyicilik

Film Çekim Tekniği ve Kalitesi

Anlatım Dili Kurgu

Süre Kullanımı

Filmin Adının Uygunluğu

TOPLAM

11. Yürütme

Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğü, bu şartnamede yer almayan tüm hükümler ile ilgili yeni maddeler ekleme, yeni kararlar alma ve bunları uygulama hakkını saklı tutar.

Ömer AKMANŞEN

İl Millî Eğitim Müdürü